tr | en
28
Eki
2013
Mobil, Sosyal ve Bulut çözümlerimiz ile geleceğin iş modeline bugünden hazırlıklı olun
Yazar: Hakan Kalyoncu   |   Kategori: YöreNet'ten
Mobil, Sosyal ve Bulut teknolojilerini kullanan ve entegre çalışan yazılım ürünlerimiz ile şirketinizi geleceğe hazırlıyoruz.

Günümüzde sosyal medya, mobil ve bulut bilişim teknolojilerinin uyarlanması ile birlikte endüstrilerin dönüşmesi sürecini yaşarken, kurumlar bu teknolojilerin müşteri etkileşimi, yeni işbirlikleri ve rekabette üstünlük sağlama konularında sağladığı değeri giderek daha da artan bir şekilde gözlemlemekte. Bu teknolojiler birlikte kullanıldığında iş dünyasını ve toplumu devrimci bir yaklaşımla dönüştürürken, eski geleneksel iş modellerini yok ederek yeni liderler yaratmaktadır.

Bu bağlamda Gartner'ın öngörüsü ise şöyledir: "bu güçler iç içe geçerek modern bilgi işlemin kullanıcı-güdümlü ekosistemini yaratmaktadır. Birey güçlendirilmektedir. İnsanlar benzer işlevselliklere erişimi tüm yaşamsal rollerinde sahip olmayı beklemekte ve özel yaşam ları ile iş yaşamları arasındaki ayrımı giderek daha az hissetmektedirler. İnsanlar varlık ve konum servislerini, bağlamsal arama sonuçlarını ve sosyal ağları ile anlık etkileşimi günlük deneyimlerini geliştirmek amacıyla giderek daha fazla bekler ve kullanır oldular. Bu deneyimlerini genellikle aynı anda ve birden çok sayıda aygıta dağıtmaktalar." ( The Nexus of Forces: Social, Mobile, Cloud and Information )

Bu bağlamda  Cloud Standards Customer Council tarafından 2013 yılında yayımlanan Convergence of Social, Mobile & Cloud: 7 Steps to Ensure Success başlıklı teknik belgede Mobil, Sosyal ve Bulut teknolojilerinin başarılı uygulaması için yapılan öneriler ile uyumlu çözümlerimiz aşağıda sıralanmaktadır.

Burada sıralanan teknolojiler kurumunuz içerisinde ayrık projeler şeklinde uygulanabileceği gibi SaaS (Servis olarak Yazılım) hizmetlerimiz kapsamında Yörenet Bulut Altyapısı üzerinden de sunulmaktadır:

 

KURUMSAL İNTRANET PORTALI

Yukarıda değinilen teknik belgedeki Başarıya Götüren 7 adımdan dördüncüsü olan "Sosyal Etkileşimi Geliştirme" önerisi kapsamındaki tüm işlevselliği bünyesinde barındıran mükemmel bir kurum içi portal altyapısıdır. Etkin kullanılması üretilen bilginin kurum içerisinde kalmasını ve kurumun bir varlığı olarak yaşamasını güvenceye alır. Ayrıdedici özelliklerinden bazıları: Kullanıcı Profili, Wiki, Blog, Mesajlaşma, Dosya Yönetimi, Takım/İlgi Grupları, Proje İzleme, İş Akışı, ...

 

İNTERNET PORTALI

Ürünlerimizi satın alarak kendi gereksinimlerinize göre uyarlayabileceğiniz gibi, hazır portal uygulamalarımızı kullanarak projenizi hızla gerçekleyebilirsiniz.

Yeni bir sitenin hizmete açılması hazır şablonlarımızdan biri kullanıldığında birkaç saat sürmektedir.

Size özel tasarım yapılmasını tercih etmeniz durumunda sitenin görsel tasarımı onaylandıktan sonra siteye özel sunum şablonlarının hazırlanarak sitenin hizmete açılması yaklaşık bir haftalık bir çalışma gerektirmektedir.

 

KURUMSAL GÜVENLİ DOSYA PAYLAŞIMI

Çalışanlarınızın dosyalarına her yerden ve her türlü aygıt ile (Macintosh, Windows, Linux, iPad, Android, BlackBerry, vb.) özgürce fakat kurum güvenlik prosedürleri ile sınırlı erişimlerini sağlayarak varlıklarınızın kurum dışına sızmasının önüne geçebilirsiniz, üstelik dosya sunucularınıza ve Active Directory sistemlerinize entegre olarak mevcut güvenlik ayarlarınız aynen uygulanır.

 

MOBİL AYGITLAR YÖNETİMİ

 

BULUT SUNUCULARI YÖNETİMİ

 


Yorum Ekle (giriş yapın)