tr | en
6
Tem
2020
Yeni Modül Geliştirme
Kategori: eIrene İYS
Geliştirmek istediğiniz herhangi bir web uygulamasını eIrene altyapısına modül olarak tasarlayabilir ve hazır gereçlerden yararlanarak hızlıca geliştirebilirsinz. Bu yazıda eIrene portalımıza "Merhaba Dünya" modülünü geliştiriyoruz.

Bu yazıda eIrene yeni bir web uygulamasını modül olarak nasıl ekleyebileceğimizi "Merhaba Dünya" uygulaması ile anlatacağım.

Bir eIrene modülü sayfalarına web üzerinden erişim modül adı ile olur. Örnek modülümüzün adını "merhabadunya" olarak belirledim.

Kodlama tamamlandığında merhabadunya modülüne erişim için "http://eirene_sunucu_adresi/?im=merhabadunya" adresini kullanacağız.

Merrhaba dünya modülü başlıca iki farklı sayfa gösterecek:

  1. URL'de im dışında bir parametre kullanılmadan çağırıldığında "Merhaba Dünya" başlığı ve IP'mi göster linki olan giriş sayfası gösterilecek.
  2. URL'ye ip=1 girilirse "Merhaba Dünya" başlığı altındaki satırda ziyaretcinin IP adresi gösterilecek.
  3. URL'ye ip=1 dışında bir değer girilirse hata mesajı verilecek

Modül Dosyaları:

Herhangi bir modül geliştirildiğinde dosya adı <modul_adı>.xsl olacak şekilde1 adet sayfa gösterim şablonu hazırlanması gerekir.

Bizim durumumuzda bu dosyanın adı merhabadunya.xsl olacak.

Ayrıca eğer sunucu tarafında çalıştırılması gereken betik(ler) kullanılması gerekiyrsa ve bu betikler eIrene kütüphanesinde bulunmuyorsa modül sunucu tarafı kodlaması için bir de <modul_adi>.php adında bir betik dosyası hazırlanması gerekecektir.

Örnek modülümüzde sayfa ziyaretçisinin IP adresini bulup istemci tarafına göndermek üzere adı merhabadunya.php olan bir sunucu tarafı betiği hazırlamamız gerekiyor.

Bu iki dosyayı hazırlayıp eIrene portalında ilgili yerlerine kopyaladığımızda web sayfalarımızda kullanıma hazır olacaktır.

Şablon ve betik dosyaları için yazının sonundaki "ileri →" tuşuna tıklayın.

Yörenet portalında çalışan modül sayfaları için buraya tıklayın.

 

×

Yeni Modül Geliştirme

merhabadunya.xslmerhabadunya.php



Yorum Ekle (giriş yapın)