tr | en
9
May
2021
eBülten Dağıtım Algoritması
Kategori: 

Her bülten için uygulanacak dağıtım listesi yönetim ekranında Belge > Listeler arayüzü üzerinden girilir.

BultenYonetimi

eBülten Dağıtım Yaşamdöngüsü

Tipik bir bülten dağıtımı yaşamdöngüsü aşağıdaki adımları içerir:

  1. Bülten yönetimi arayüzünden yeni bülten tanımlanması: Bülten adı girilerek Ekle tuşuna tıklanır.
  2. Bülten dağıtım listesinin oluşturulması: Dağıtım listesi elinizde mevcut elektronik posta listesini toplu olarak sisteme yükleyerek ilk kurulum aşamasında oluşturulur. Ardından gerektikçe yeni adres listelerini yükleyebilirsiniz. Aynı zamanda web sayfalarınızdan ve/veya sosyel medya hesaplarınızdan web portalınızda tanımlayacağınız bülten abonelik formunun olduğu sayfalar üzerinden ziyaretçilerinizin kendi bilgilerini girerek kayıt olması ile zenginleşir.
  3. Test dağıtım listesinin oluşturulması: Test amaçlı dağıtım listesi size ait az sayıdaki elektronik posta adresinden oluşur.
  4. Dağıtımı yapılacak e-posta içeriğinin hazırlanması: Dağıtımı yapılacak elektronikposta içeriği doğrudan Öykü giriş arayüzü üzerinden yapılır.  Özel bir şablon tanımlamak gerekmez.
  5. Test amaçlı dağıtım yapılması: Herhangi bir bülten dağıtımının yapılabilmesi için öncesinde en az bir kez test listesine dağıtım yapılması zorunludur.
  6. Test dağıtım le.postalarının içerik kontrolu yapılması: Test dağıtımı yapıldıktan sonra kontrolünüzdekş adreslere gelen bültenin kontrol edilip hedef kitle tarafından nasıl gözükeceği incelenmelidir. Bu sayede şirket imajınızın bozulmasının önüne geçmiş olursunuz.
  7. Bülten dağıtımının yapılması: Abonelere dağıtım listesi ile içeriğin ilişkilendirilerek elektronik posta sunucusu üzerinden dağıtımın başlatılması sağlanır.
  8. Dağıtım sorunu olan adreslerin denetlenerek gerekiyorsa dağıtım listesinin güncellenmesi

Aynı Bültenin Yeniden Gönderilmesi

Herhangi bir bülten için yeni aboneler eklendikçe ya da herhani bir nedenle (dağıtım listesinde çok fazla üye olması nedeniyle dağıtımın çok uzun sürmesi sonucunda betğin zamanaşımına uğraması gibi) tüm listeye dağıtımın yapılamaması gibi durumlarda dağıtım yeniden başlatılabilir.

Sistem sadece daha önce gönderim yapılmamış olan abonelere bülteni dağıtacağı için aynı alıcıya birden çok sayıda gönderim mümkün olmayacaktır.