Bilişim sektöründe İstanbul’dan sonra Ankara’da da faaliyet yürütmeye başlayan Yörenet kamuya açık kaynak temininde hizmet veriyor. Yörenet Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kalyoncu, Kobilere verilen desteklerin çok iyi olduğunu ve devam etmesi gerektiğini ifade etti. Bu destekler verilirken de Kobilerin denek olarak kullanılmaması gerektiğini belirtti.
“Uluslararası başarıyı elde eden çözümleri Kobilerimiz kullanmalı”
Kobilerin yerli çözümlerle büyüyebileceği algısının çok doğru olmadığını belirten Kalyoncu, “Son günlerde yapılan konferanslarda Kobilerin yerli çözümlerle büyüyebileceği algısı oluşturuluyor. Ben buna pek inanmıyorum. Şöyle ki Kobiler iyi çözümler kullanmalı ki iyi çözümleri kullanan uluslararası firmalarla rekabet edebilsinler. Tabi ki yerli çözümlerde iyi çözüm olabilir, olmaz demiyorum. Ama o uluslararası başarıyı elde eden çözümleri Kobilerimiz kullanmalı diyorum.” ifadesini kullandı.
“Kobilerimiz denek olarak kullanılmamalı”
Bilişim konusunda uluslararası firmalarla rekabet için yeni keşifler ve yeni destekler sağlanması gerektiğini ifade eden Kalyoncu, Kobilerin denek olarak kullanılmaması gerektiğini belirterek, “Yeni keşiflere kesinlikle ihtiyaç olduğunu ifade eden Kalyoncu, “Kesinlikle bilişim sektöründeki yazılımları desteklemek şart. Onların uluslararası rekabetini arttırabilmek için gereken destek sağlanmalı. Ama bu desteği sağlarken Kobilerimiz denek olarak kullanılmamalı.” dedi.
“Kurumsal açık kaynaklar konusunda hizmet veriyoruz”
Ankara’da kamuya açık kaynaklı yazılım konusunda hizmet verdiklerini ifade eden Kalyoncu, “Kamuya genellikle açık kaynak çözümler üzerine Birçok grubun gönüllü ya da ticari yazılım kaynak kodu açık olarak geliştirilen daha sonrada ticari kurumlarında bunları kurumsal çözümler haline getirip müşterilerine sunduğu çözümler şeklinde açıklayabilirim. Redhat şuanda dünyanın en büyük açık kaynak tedarikçisi. Yani herhangi bir yerde birinin geliştirdiği çözümü alıyor onu kurumların kullanabileceği hatalardan arındırılmış, uzun süre destek verilebilir hale getiriyor ve kurumlara kiralıyor. Bizim yaptığımız da işte o çözümleri Türkiye pazarına sunmak.” söyleminde bulundu.
“Bilişim alanındaki destekler devam etmeli”
Yazılım konusunda birçok Türk’ün uluslararası firmalarda ve Türkiye’de iyi işler yaptığını ifade eden Kalyoncu, “Birçok firmada birçok Türk Beyin çalışmakta. Ülkemizde ki desteklerde gayet güzel destekler.
Birçok şey yapılıyor ve bu yapılan desteklerin devam etmesi gerekiyor.” ifadesine yer verdi.
Yazının Aslı: Ticari Hayat Gazetesi
Yorum Ekle (giriş yapın) |