tr | en
9
May
2021
eBülten Görsel Tasarımı
Kategori: 

eIrene içerisinde bir bülten içeriğinin herhangi bir içerik sayfasından (haber, metin, vb.) herhangi bir farkı yoktur.

İçeriğin eIrene tarafından bülten olarak değerlendirilmesi için kaydedildiği kategori'nin kendisinin ya da üzerindeki herhang bir kategorinin katBültenler site sabiti ile belirlenmiş olan bir kategori ID değerine sahip olması yeterlidir. Söz konusu katBültenler kategorisi altındaki tüm içerik sistem tarafından e-bülten olarak değerlendirilir

Bir bülten içeriği Haber Yönetimi arayüzünden herhangi bir haber yazısı gibi hazırlanır ve katBültenler kategorisi altındaki ilgili bülten kategorisine kaydedilir.

Kaydedilen bu içerik varsa ait olduğu bülten kategorisine özel XSLT şablonu ile HTML formatında hazırlanarak elektronik posta dağıtımına sokulur ve/veya portaldan gösterilir.

İçerik alanında kişiselleştirilmiş posta için mevcut değişken adları küme parantezi içerisinde {degiskenAdı} şeklinde kullanılabilir. Bu amaçla kullanılabilecek değişkenler aşağıda sıralanmıştır:

  • {mld_name} - liste üyesinin adı soyadı
  • {mld_mail} - liste üyesinin elektronik posta adresi

Örneğin gönderilecek posta içerisinde "Sayın Adı Soyadı" şeklinde bir hitap satırı isteniyorsa, öykü metni içeriside ilgili yere "Sayın {mld_name}" yazılmalıdır.