tr | en
24
Eki
2016
Kurumsal Git Sunucusu
Kategori: 

Neden Kurumsal Git Sunucusu

Günümüzde kısaca DevOps olarak adlandırılan kavram yazılım üretimi ve altyapı değişikliklerini otomatize ederken yazılım geliştiriciler ve diğer BT profesyonelleri arasındaki işbirliğini ve iletişimi vurgulayan bir kültür, hareket ya da pratik olarak açıklanabilir. Bu bağlamda yazılım geliştiren şirketler için Devops gereçleri vazgeçilmez önemdedir.

DevOps'u kurum içerisinde uygulamak için olmazsa olmaz gereçlerin başında ise günümüzde en başarılı SDS uygulamalarından olan Git gelmektedir.

Amazon EC2 Hizmeti

Kurumsal Git sunucusunun internet üzerinden güvenli bir şekilde erişilebilecek şekilde bulut ortamında tutulması proje çalışanlarının ortak çalışma dosyalarına gerektiğinde sorunsuz erişimi ve çalışmalarını günün her anında gerek duydukça birbirleri ile etkin paylaşımları önemlidir. Bu bağlamda en etkin ve ekonomik çözüm bulutta hizmet veren bir IaaS sağlayıcısından hizmet almak olacaktır.

Örneğin Amazon EC2 altyapısından Git gereksinimlerini fazlasıyla karşılayacak bir sanal Linux sunucusu ideal çözüm olarak karşımıza çıkar. Üstelik böyle bir sunucunun ilk yıl için hiçbir maliyeti olmayacaktır.