tr | en
21
Mar
2015
Kimlik ile Güçlendirilmiş Güvenlik Çözümümüz ile Veriniz Güvencede
Uzun süredir bilginin kurum için candamarındaki kan gibi olduğu ve korunması gerektiği söylenegelmektedir. Ancak veriniz yönetilmeyen mobil cihazlar ve ağlar üzerinden özgürce akarken BT güvenlik uzmanlarının hassas bilgi güvenliğini sağlamalarına yönelik engeller sürekli artarak işi zorlaştırmaktadır. Neyse ki NetIQ ve Cisco engelleri aşmanız için burdalar.

Güvenlik izleme çabanızda uygulayabileceğiniz "Kimlik-Tabanlı" dokunma noktalarınız ne kadar çok ise bilginin de o kadar güvende olduğuna inanıyoruz. Kimin, Neyi, Ne zaman, Nerede ve Nasıl (4N1K) yaptığı ile ilgili detay ne kadar fazla ise saldırıları zamanında ve hızla algılayarak önleme yetiniz o kadar yüksek olacaktır. Ve defalarca gözlemlediğimiz gibi, daha bu saldırılar sürerken bunu fark edip önlem almanız gereklidir.

Geçtiğimiz günlerde, Cisco ağlar için kural tabanlı ve bağlam farkındalıklı güvenlik sağlayan kurumsal kural kontrol platformu olan Cisco Identity Services Engine (ISE) ürününün yeni sürümünü duyurdu. Cisco güvenlik teknoloji çözüm ortağı olarak NetIQ ise Cisco ile birlikte derinliğine güvenlik olay analizi tamamlayıcısı olarak NetIQ Sentinel ürününün bu platforma entegrasyonu konusunda çalıştı ve NetIQ Sentinel 7.2 sürümü ile birlikte bu yetenek kazandırıldı.

Bu entegrasyon, "bu olay kim ile ilişkilidir ve bu kişi ağda ne tür bir erişim yetkisine sahiptir?" ve "bu ne tip bir cihazdan gelmektedir?" türünden soruları yanıtlamayı mümkün kılarak, ağ ve güvenlik analistlerine güvenlik olaylarının önemini hızla analiz etmek için gereken bağlamı doğrudan NetIQ Sentinel yönetim konsolu üzerinden sağlamaktadır.

 


Yorum Ekle (giriş yapın)